بیضه‌ها در کیسه‌ی بیضه قرار دارند که کیسه‌ای عضلانی و گشاد در زیر آلت تناسلی مردانه است. وظیفه‌ی بیضه‌ها ترشح اسپرم و هورمون جنسی مردانه است.رشد غیرطبیعی سلول‌های بیضه باعث ایجاد بدخیمی در بیضه میی شود. تومورهای بیضه نسبتا غیرشایع هستند و عمدتا در مردان سنین ۲۵ تا ۳۴ سالگی دیده می شوند.

علت بروز بیماری تومور بیضه

علائم بیماری تومور بیضه

زمانی که بیماری هنوز محدود به بیضه است و به سایر نقاط بدن گسترش نیافته اغلب بزرگی بیضه‌ها، وجود توده‌ در بیضه و یا درد بیضه از علایم بیماری هستند ولی با پیشرفت بیماری و با توجه به محل گسترش بیماری، ممکن است علایمی مثل درد زیر شکم، کمردرد و احساس درد و ناراحتی در بیضه و ورم پاها ایجاد شود.

در حالت کلی علائم تومور بیضه شامل موارد زیر می شود :

نحوه تشخیص بیماری تومور بیضه

اغلب آقایان، با لمس توده و یا سایر علائم، متوجه ابتلا به سرطان بیضه می‌شوند. برای تشخیص سریع این عارضه بهتر است آقایان پس از سن بلوغ ماهی یک ‌‌بار بیضه‌های خود را مورد معاینه قرار دهند.

برای تشخیص اینکه توده، سرطانی است یا نه، باید از موارد زیر بهره برد :

سرطان مثانه

درمان بیماری تومور بیضه

اقدام اولیه در این بیماری جراحی برای خارج کردن بیضه می باشد. سپس مثل هر تومور دیگری اقدامات لازم برای بررسی میزان گسترش تومور باید انجام شود. این موارد اغلب شامل تصویر برداری ( اغلب سی تی اسکن کامل شکم و لگن و قفسه صدری ) و یا بررسی نشانگرهای خاص در خون می باشد.

در صورتی که ثابت شود بیماری محدود به بیضه هست ممکن است پزشک تصمیم بگیرد اقدام درمانی دیگری انجام نداده و بیمار را با بررسی های منظم دوره ای پیگیری کند ( البته به شرطی که مطمئن باشد بیمار پیگیری ها را به درستی انجام خواهد داد ).

بیشتر مبتلایان با کمک جراحی و خارج سازی بیضه، رادیوتراپی یا پرتودرمانی، در صورت لزوم شیمی درمانی و یا ترکیبی از موارد ذکر شده درمان می‌شوند. در بیشتر مواقع درمان اول، برداشتن بیضه با جراحی است. سپس بر اساس نوع تومور و پیشرفت آن ممکن است از سایر روش های درمانی استفاده شود.

اگر گسترش تومور به گره های لنفاوی شکم و فضای پشت شکم رسیده باشد با روش جراحی باید گره های مذکور نیز خارج گردند. در این روش جراحی که با برشی در جدار شکم انجام می شود، غدد لنفاوی فضای پشت شکم با نهایت دقت برداشته می شوند. با وجود این، گاهی‌ اوقات ایجاد آسیب‌هایی به اعصاب نواحی مورد جراحی اجتناب‌ناپذیر است.

خوشبختانه اغلب موارد تومورهای بیضه به شیمی درمانی یا پرتو درمانی پاسخ مناسب می دهند.