ادرار تولید شده در کلیه ها به فضایی که در ناف کلیه قرار دارد ریخته می شود که به آن لگنچه می گوییم. پس از آن ادرار از طریق لوله هایی به نام حالب به سمت پایین حرکت کرده و وارد مثانه می گردد. جدار داخلی تمام مسیر ذکر شده از لگنچه تا مجرای ادراری را سلول های پوششی نامی می پوشاند که در اصطلاح پزشکی به آن یوروتلیوم گفته می شود. این سلول‌ها می‌توانند تغییر شکل دهند، زیرا خاصیت کشسانی دارند. سرطان دستگاه ادراری فوقانی ، در اثر جهش ژنتیکی در سلول‌های پوششی ذکر شده آغاز می‌شود. ممکن است سرطان ناشی از سلول‌های پوششی در لگنچه کلیه، در حالب، یا در هر دو باشد.

این بیماری شایع نیست و اغلب در افراد مسن و کسانی دیده می شود که قبلاً هم به خاطر سرطان مثانه تحت درمان بوده اند. لذا به لحاظ بافت شناسی سیر بالینی و اقدامات درمانی تشابه زیادی بین این تومور و سایر تومورهای یوروتلیال وجود دارد.

علت بیماری سرطان دستگاه ادراری

علائم بیماری سرطان دستگاه ادراری

ممکن است در مراحل ابتدایی این سرطان هیچ علائمی مشاهده نشود و علائم پس از رشد نمودن تومور ظاهر شوند. نشانه‌های احتمالی سرطان حالب عبارتند از :

نحوه تشخیص سرطان دستگاه ادراری

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

سرطان مثانه

درمان سرطان دستگاه ادراری

درمان اصلی در این بیماری خارج کردن کامل کلیه، حالب و قسمت مجاور حالب در مثانه می باشد ولیکن در مواردی که تومور تنها در یک سوم پایینی حالب و در نزدیکی مثانه باشد می توان بخشی از حالب سرطانی را برداشت و قسمت باقیمانده حالب را به مثانه پیوند زد. و یا گاها در موارد خاص می توان قسمت مبتلا به تومور حالب را برداشت و دو انتهای حالب را دوباره به هم وصل نمود. در مواردی که تومور سطحی بوده و درجه بدخیمی پایین داشته باشد می توان فسمت تومورال را به روش اندوسکوپیک با لیزر و یا دستگاههای الکترو کوتری ظریف از بین برد.